Kunnen we helpen?

Vergoeding oogprothese

Een oogprothese dient ter vervanging van de oogbol die ontbreekt. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een ongeluk of ziekte waarbij het oog niet gespaard bleef. Om ervoor te zorgen dat u er een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk op nahoudt wordt er een oogprothese, oftewel kunstoog, geplaatst. Op deze pagina leest u meer over de vergoeding van een oogprothese.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden een oogprothese volledig uit de basisverzekering.

Gebruikstermijn en garantie

De gebruikstermijn is 12 maanden. U heeft ook 12 maanden garantie.

Toestemming

Gaat u naar een gecontracteerde leverancier? Dan heeft u alleen vooraf toestemming nodig bij vervanging binnen de gebruikstermijn. De gecontracteerde leverancier verzorgd deze aanvraag voor u. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u zelf toestemming bij ons vragen voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als u 18 jaar of ouder bent. U kunt in Mijn Aevitae nakijken wat uw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

U kunt terecht bij een door ons gecontracteerde leverancier. In de Zorgzoeker ziet u welke leveranciers gecontracteerd zijn. Toch liever naar een niet-gecontracteerde leverancier? Houdt er dan rekening mee dat u mogelijk een gedeeltelijke vergoeding ontvangt.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier moet een ocularist zijn.

Verwijzing
U heeft een doorverwijzing nodig van uw behandelend arts.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.