Kunnen we helpen?

Vergoeding oefentherapie i.v.m. etalagebenen

De aandoening claudicatio intermittens noemen we 'etalagebenen'. Bij etalagebenen zijn uw slagaderen vernauwd. Hierdoor stroomt er minder zuurstof door uw been.​ Deze vergoeding gaat over looptraining en therapie als u last heeft van etalagebenen. Massages vergoeden wij niet.

Vergoeding basisverzekering

Vanuit de basisverzekering vergoeden wij 37 behandelingen in maximaal twaalf maanden. Deze vergoeding geldt alleen als u ouder bent dan achttien jaar en last heeft van etalagebenen in stadium 2 Fontaine. De vergoeding is eenmalig te gebruiken in de hele looptijd van de verzekering.

Eigen risico

Ja, deze zorg valt onder het eigen risico als u 18 jaar of ouder bent. U kunt in Mijn Aevitae nakijken wat uw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Aanvullende verzekering

Zijn uw klachten na de 37 behandelingen vanuit de basisverzekering niet minder of verholpen? Dan krijgt u mogelijk een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. Log in via Mijn Aevitae en bekijk of er een vergoeding mogelijk is vanuit uw aanvullende verzekering.

Wie mag de zorg verlenen?

Heeft u oefentherapie (looptraining) nodig voor de behandeling van etalagebenen? Dan kunt u terecht bij fysiotherapeuten of oefentherapeuten die zijn aangesloten bij het landelijke netwerk ClaudicatioNet. U bent dan verzekerd van goede zorg. Zorgaanbieders aangesloten bij ClaudicatioNet zijn specifiek opgeleid om zorg en deskundige begeleiding te leveren voor de behandeling van etalagebenen. Hierdoor krijgt u:

  • een optimale looptraining waarbij rekening wordt gehouden met eventuele andere beperkingen die het lopen kunnen belemmeren
  • deskundige begeleiding en advies om een zo goed mogelijk resultaat te behalen met de looptraining.

Bekijk in onze Zorgzoeker welke zorgverlener bij u in de buurt een contract heeft. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u mogelijk een gedeeltelijke vergoeding.

Verwijzing
U heeft geen verwijzing nodig.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.