Kunnen we helpen?

Vergoeding oefentherapie i.v.m. artrose van heup of knie

Artrose is een ziekte waarbij het kraakbeen in het gewricht wordt aangetast. De meestvoorkomende klachten bij artrose zijn pijn en stijfheid. Heeft u artose in uw heup of knie? Dan is er een vergoeding voor oefentherapie mogelijk vanuit uw basisverzekering.

Vergoeding basisverzekering

Vanuit de basisverzekering vergoeding wij maximaal 12 behandelingen oefentherapie in 12 maanden. In overleg met uw fysio- of oefentherapeut bepaalt u hoeveel behandelingen u nodig hebt. Het doel van de therapie is dat u oefeningen leert die u later zelfstandig kunt uitvoeren zonder uw therapeut erbij.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als u 18 jaar of ouder bent. U kunt in Mijn Aevitae nakijken wat uw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Aanvullende verzekering

Heeft u na de vergoeding vanuit de basisverzekering nog meer oefentherapie nodig? Dan krijgt u mogelijk een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. Controleer in Mijn Aevitae of er een vergoeding mogelijk is vanuit uw aanvullende verzekering.

Wie mag de zorg verlenen?

Voor fysiotherapie kunt u terecht bij:

  • fysiotherapeut
  • heilgymnast-masseur
  • gespecialiseerde fysiotherapeut.

Voor oedeemtherapie kunt u terecht bij:

  • oedeem (fysio) therapeut
  • huidtherapeut

Voor Oefentherapie (Cesar of Mensendieck) kunt u terecht bij:

  • oefentherapeut Cesar / Mensendieck
  • kinderoefentherapeut

Wat is een gespecialiseerde fysiotherapeut?
Een gespecialiseerde fysiotherapeut is een kinderfysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut, geriatriefysiotherapeut of manueel therapeut. De gespecialiseerde fysiotherapeut moet als zodanig zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie of in het register van het Keurmerk Fysiotherapie.

Bekijk in onze Zorgzoeker welke zorgverlener bij u in de buurt een contract heeft. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u mogelijk een gedeeltelijke vergoeding

Verwijzing
U heeft geen verwijzing nodig.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.