Kunnen we helpen?

Vergoeding oedeemtherapie

Oedeemtherapie is voor mensen die last hebben van extreme vochtophopingen in het lichaam. Door middel van verschillende soorten oefentherapie, massages en lymfedrainage zorgt de therapeut ervoor dat het overtollige lymfevocht wordt afgevoerd. Lymfoedeem kan aangeboren zijn (primair lymfoedeem) of een gevolg zijn van bijvoorbeeld bestraling, littekens en bloedvatproblemen (secundair lymfoedeem).

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden oedeemtherapie vanwege een chronische indicatie uit de basisverzekering. Uw zorgverlener beoordeelt na de intake of uw aandoening een chronische aandoening is. Als dit het geval is, vergoeden wij vanaf de 21e behandeling de kosten uit de basisverzekering. Heeft u een aanvullende verzekering? Mogelijk krijgt u de eerste 20 behandelingen (gedeeltelijk) vergoed. Controleer in Mijn Aevitae uw polisvoorwaarden. Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan komen de eerste 20 behandelingen voor uw eigen rekening.

Eigen risico

Komt u vanaf de 21e behandeling in aanmerking voor de vergoeding vanuit de basisverzekering? Dan geldt voor deze zorg het eigen risico als u 18 jaar of ouder bent. U kunt in Mijn Aevitae nakijken wat uw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Aanvullende verzekering

Als u een chronische indicatie heeft voor oedeemtherapie worden de kosten vanaf de 21e behandeling vanuit uw basisverzekering vergoed. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan krijgt u de kosten van de eerste 20 behandelingen mogelijk (gedeeltelijk) vergoed. Controleer in Mijn Aevitae uw polisvoorwaarden.

Wie mag de zorg verlenen?

Voor oedeemtherapie kunt u terecht bij een:

  • oedeem(fysio)therapeut
  • huidtherapeut

De oedeem(fysio)therapeut dient te zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie of in het register van het Keurmerk Fysiotherapie.

De huidtherapeut dient ingeschreven te zijn in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Bekijk in onze Zorgzoeker welke zorgverlener bij u in de buurt een contract heeft. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u mogelijk een gedeeltelijke vergoeding.

Verwijzing
U heeft geen verwijzing nodig.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.