Kunnen we helpen?

Vergoeding kijkersystemen en telescopen

Telescoopbrillen zijn kleine kijkertjes gemonteerd in een bril. Deze kijkertjes bevatten uw brilsterkte zodat u ermee kunt kijken op uw TV of ermee kunt lezen. Er zijn zeer veel verschillende kijkersystemen die ieder hun eigen kenmerken hebben. Aan de hand van uw oogaandoening bepaalt de optometrist welk type kijker het beste bij u past.

Vergoeding basisverzekering

Deze hulpmiddelen vergoeden wij volledig vanuit de basisverzekering. U krijgt dit hulpmiddel in bruikleen.

Toestemming

Gaat u naar een gecontracteerde leverancier? Dan heeft u alleen vooraf goedkeuring van ons nodig bij vervanging binnen de gebruikstermijn. De leverancier verzorgt voor u de aanvraag. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u zelf toestemming bij ons vragen voor aanschaf en vervanging.

Eigen risico

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen risico.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

U kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kunt u controleren welke zorgaanbieder erbij u in de buurt gevestigd is. Gaat u naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient een optometrist te zijn die lid is van NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven) sectie Low Vision.

Verwijzing
U heeft een doorverwijzing nodig van uw behandelend oogarts.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.