Kunnen we helpen?

Vergoeding injectiespuiten en injectiepennen met toebehoren

Heeft u een chronische aandoening waarbij u thuis afhankelijk bent van geneesmiddelen die via naalden en/of spuiten toegediend moeten worden? Dan heeft u mogelijk recht op deze vergoeding van deze hulpmiddelen. Op deze pagina leest u meer over de vergoeding en de uitzonderingen.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden deze hulpmiddelen vanuit de basisverzekering. U heeft alleen recht op deze vergoeding als dit in combinatie is met een aandoening waarvoor u vergoedbare medicijnen nodig heeft voor langdurig gebruik. Wij vergoeden ook injectiespuiten voor het doorspuiten van een PEG voedingssonde.

Wat vergoeden we niet?

Wij vergoeden helaas geen middelen die het injecteren makkelijker of comfortabeler maken. Heeft u de hulpmiddelen nodig in combinatie met een medicijn wat wij niet vergoeden? Dan heeft u ook geen recht op de vergoeding van deze hulpmiddelen.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als u 18 jaar of ouder bent. U kunt in Mijn Aevitae nakijken wat uw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage. De medicijnen die u in combinatie met deze hulpmiddelen gebruikt kunnen wel een eigen bijdrage bevatten. U ziet op www.medicijnkosten.nl of u een eigen bijdrage betaalt en hoe hoog deze is. 

Aanvullende verzekering

Voor dit hulpmiddel geldt geen eigen bijdrage. Gebruikt u dit hulpmiddel in combinatie met een medicijn waar een eigen bijdrage voor geldt Heeft u een aanvullende verzekering? Dan wordt deze eigen bijdrage mogelijk vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Controleer uw polisvoorwaarden in Mijn Aevitae.

Wie mag de zorg verlenen?

U kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kunt u controleren welke zorgaanbieder er bij u in de buurt gevestigd is. Gaat u naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient werkzaam te zijn in een apotheek of medisch speciaalzaak.

Verwijzing
U heeft een doorverwijzing nodig van uw behandelend arts.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.