Kunnen we helpen?

Vergoeding hulphond

Een hulphond is een assistentiehond. Deze honden zijn speciaal getraind om mensen met een lichamelijke beperking te assisteren in het dagelijks leven.

Vergoeding basisverzekering

Een hulphond vergoeden wij vanuit de basisverzekering. De hond krijgt u in bruikleen. De vergoeding voor gebruikskosten is maximaal € 1.092,- per jaar.

Toestemming

Gaat u naar een gecontracteerde leverancier? Dan heeft u vooraf onze toestemming nodig. De leverancier verzorgt voor u de aanvraag. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u zelf toestemming bij ons vragen voor aanschaf en vervanging.

Eigen risico

Ja, deze zorg valt onder het eigen risico als u 18 jaar of ouder bent. U kunt in Mijn Aevitae nakijken wat uw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage. Houdt er wel rekening dat de vergoeding gemaximeerd is tot € 1092,- per jaar. Alle bovenkomende kosten komen voor uw eigen rekening.

Wie mag de zorg verlenen?

U kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kunt u controleren welke zorgaanbieder erbij u in de buurt gevestigd is. Gaat u naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De zorgverlener moet een geautoriseerd lid zijn van Assistance dogs Europe.

Verwijzing
U heeft een doorverwijzing nodig van een revalidatiearts met een rapport van een ergotherapeut.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.