Kunnen we helpen?

Vergoeding ergotherapie

Hoe ga ik om met mijn lichamelijke of geestelijke beperking? Dit een voorbeeld van een vraag die u kunt voorleggen bij een ergotherapeut. De behandelingen van een ergotherapeut zijn erop gericht om uw zelfredzaamheid te vergroten. Ergotherapie kan plaatsvinden in de prakijk van de therapeut, in het ziekenhuis, verpleeghuis, verzorgingshuis of bij u thuis.

Vergoeding basisverzekering

Vanuit uw basisverzekering vergoeden wij maximaal tien behandeluren per kalenderjaar. Voor (ex-)coronapatiënten die te maken hebben met langdurige klachten, zoals vermoeidheid, verlies in spierkracht of benauwdheid is er een extra vergoeding mogelijk van maximaal zeven behandeluren.

Eigen risico

Ja, deze zorg valt onder het eigen risico als u 18 jaar of ouder bent. U kunt in Mijn Aevitae nakijken wat uw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Aanvullende verzekering

Heeft u na de tien behandeluren uit de basisverzekering meer ergotherapie nodig? Dan heeft u mogelijk nog recht op een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. Log in via Mijn Aevitae en bekijk of er een vergoeding mogelijk is vanuit uw aanvullende verzekering.

Wie mag de zorg verlenen?

Een ergotherapeut. Bekijk in onze zorgzoeker welke zorgverlener bij u in de buurt een contract heeft. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u mogelijk een gedeeltelijke vergoeding. Voor ergotherapie i.v.m. Parkinson sluiten wij alleen contracten af met gespecialiseerde therapeuten.

Verwijzing
U heeft geen verwijzing nodig voor deze zorg.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.