Kunnen we helpen?

Vergoeding dekenbogen, glij- en rollakens, onrusthekken, bedrugsteunen, infuusstandaarden en bedleestafels

Een dekenboog zorgt ervoor dat uw benen en voeten niet belast worden met het gewicht van het beddengoed. Een glijzeil of dekenrol wordt gebruikt om iemand te verplaatsen in bed. Bijvoorbeeld een ALS-patiënt. Onrusthekken worden gebruikt bij onrustig slaapgedrag of valrisico. Een bedrugsteun zorgt ervoor dat u comfortabel rechtop in bed kan zitten. Een infuusstandaard is een soort paal met haakjes waaraan u infuuszakjes kunt ophangen. Een bedleestafel of bedtafel is een speciale tafel aan bed zodat u vanuit bed bijvoorbeeld kunt schrijven of lezen.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden deze hulpmiddelen volledig vanuit de basisverzekering. De hulpmiddelen krijgt u in bruikleen.

Toestemming

Gaat u naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoeft u niet om toestemming te vragen. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u zelf toestemming bij ons vragen voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen risico.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

U kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kunt u controleren welke zorgaanbieder erbij u in de buurt gevestigd is. Gaat u naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient werkzaam te zijn in de branche voor gebruikelijke ISO certificering en is NKH (Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen) gecertificeerd.

Verwijzing
U heeft geen doorverwijzing nodig.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.