Kunnen we helpen?

Vergoeding been- of voetprothese

Een been- of voetprothese is een hulpmiddel dat na amputatie een deel van je been of voet vervangt.

Vergoeding basisverzekering

Een been- of voetprothese vergoeden wij volledig vanuit de basisverzekering.

Gebruikstermijn en garantie

Het hulpmiddel is in bruikleen. De zorgverlener is verantwoordelijk voor alle benodigde zorg passend bij uw persoonlijke situatie. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen en reparaties. Dit wordt ook wel zorgarrangement genoemd. Heeft u naast een prothese ook stompkousen, sleeves en liners nodig? Deze zijn onderdeel van het zorgarrangement en worden in eigendom verstrekt. Voor deze kosten geldt wel het eigen risico.

Toestemming

Gaat u naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoeft uw leverancier alleen toestemming te vragen als hij voorzieningen wilt toevoegen die niet in het zorgarrangement zijn opgenomen. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u zelf bij ons toestemming vragen voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen risico. Het hulpmiddel is in bruikleen. Heeft u naast een prothese ook stompkousen, sleeves en liners nodig? Die kosten vallen wel ten laste van uw eigen risico.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

U kunt terecht bij een door ons gecontracteerde leverancier. In de zorgzoeker ziet u welke leveranciers gecontracteerd zijn. Toch liever naar een niet-gecontracteerde leverancier? Houdt er dan rekening mee dat u mogelijk een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient S.E.M.H.-gecertificeerd te zijn voor het specialisme Orthopedische Instrumentmakerij (OIM). Daarnaast hanteert hij/zij het PPP protocol inclusief AAK addendum.

Gaat u naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoeft u dit niet te controleren, wij houden hier al rekening mee tijdens de contractering. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u zelf controleren of de door u gekozen leverancier aan deze eisen voldoet.

Verwijzing
U heeft een doorverwijzing nodig van uw behandelend arts of gecontracteerd expertise centrum.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.