Kunnen we helpen?

Zo handelen wij uw schade af

Als u schade heeft, doen wij ons best om dit zo snel mogelijk voor u op te lossen.

Schadebehandeling in 5 stappen 

 • Stap 1: U meldt de schade
  U meldt de schade bij ons (of de tegenpartij doet dit). Dit kan telefonisch via 088 35 35 764 of per e-mail naar schade@aevitae.com.

  Wilt u ons helpen om snel de schade af te wikkelen? Stuur dan meteen relevante informatie mee, zoals een ondertekend schadeformulier en eventueel getuigenverklaringen, foto’s of een politierapport.

 • Stap 2: Wij bevestigen uw schade
  U ontvangt gemiddeld binnen 10 dagen na uw melding een bevestiging van uw schade en een schadenummer.

  Als wij nog niet alle relevante documenten van u hebben, vragen wij u om die op te sturen. Wij hebben in ieder geval een ondertekend schadeformulier nodig en eventueel een gespecificeerde herstelofferte, getuigenverklaringen, foto’s en/of een politierapport. U stuurt de documenten naar schade@aevitae.com of per post naar Aevitae, Postbus 2296, 5600 CG, Eindhoven.

 • Stap 3: Wij beoordelen uw schade
  Om te beoordelen hoe we uw schade verder afhandelen, beoordelen we uw schade. We bekijken of u voor de schade verzekerd bent, of u alle benodigde gegevens zijn aangeleverd, of er een schade-expert nodig is en of we de schade kunnen verhalen op een tegenpartij. De doorlooptijd van de beoordeling is gemiddeld 7 dagen.

 • Stap 4: Wij betalen de schade uit (indien verzekerd)
  Is de schade verzekerd? Dan vergoeden wij de schade. Dit doen we meestal binnen 4 dagen nadat de beoordeling is afgerond. 

  • Herstel bij ASN Groep of Multiherstel?
   Laat u de schade herstellen bij ASN Groep (autoschade) of door Multiherstel (schade aan inboedel en woonhuis)? Dan gaat de rekening rechtstreeks naar Aevitae en heeft u meestal geen eigen risico.
  • Herstel elders?
   Wij betalen u het schadebedrag binnen zeven dagen terug of keren het schadebedrag rechtstreeks uit aan de hersteller onder aftrek van het eigen risico.

 • Stap 5: Wij verhalen eventueel uw schade op een tegenpartij

  • Bent u Volledig Casco verzekerd en is de tegenpartij aansprakelijk? Dan betalen wij uw schade en verhalen deze op de tegenpartij.
  • Bent u WA of Beperkt Casco verzekerd en heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan geven wij u uw schademelding door aan DAS Rechtsbijstand. 
Bart
Danny
Patricia
Bianca

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.