Kunnen we helpen?

Stichting Pensioenfonds Provisum

Provisum hecht veel waarde aan de gezondheid van haar leden. Een goede zorgverzekering speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom heeft Provisum afspraken met ons gemaakt over een collectieve zorgverzekering. Dit aanbod bevat een productlijn met een uitgebreide keuze aan aanvullende en tandartsverzekeringen. Deze pakketten leveren voordeel op voor uzelf én uw gezinsleden.

Bereken uw voordeel 

Welke voordelen heeft de collectieve zorgverzekering voor u?

 

 • Een van de voordeligste basisverzekeringen van Nederland, geschikt voor alle leeftijden;
 • 5% korting op de basisverzekering;
 • Tot 15% korting op de aanvullende verzekeringen;
 • De aanvullende verzekeringen zijn speciaal ontwikkeld voor Provisum en VVGP;
 • U heeft keuze uit een uitgebreid aanbod aan aanvullende en tandartsverzekeringen;
 • Uw eventuele partner kan ook meeverzekerd worden en profiteert dan mee van de voordelige premie en speciaal ontwikkelde aanvullende verzekeringen;
 • Declaraties dient u snel en gemakkelijk in: per reguliere post of desgewenst digitaal;
 • Voor vragen en toelichting kunt u telefonisch spreken met onze medewerk(st)ers, wij helpen u graag!

 

 

Benieuwd naar de afspraken die Provisum voor u heeft gemaakt?

Een zorgverzekering kiezen is niet makkelijk. Welke verzekering past bij u qua prijs, service en dekking? Wij helpen u graag met het beantwoorden van deze vraag! Wilt u graag samen met ons uw ideale zorgpakket samenstellen voor 2020? Neem dan contact op met onze Service Desk via telefoonnummer 088 - 35 35 763

Wilt u meer informatie over de verschillende basisverzekeringen in uw collectieve zorgverzekering? Wat wordt betaald door de basisverzekering en wanneer geldt het eigen risico? Antwoord op deze vragen vindt u hieronder:

De basisverzekeringen

In Nederland is een basisverzekering verplicht. Met een basisverzekering bent u verzekerd voor basiszorg zoals huisartsenzorg, medisch specialistische zorg, spoedeisende hulp en geneesmiddelen. Welke zorg vergoed wordt vanuit de basisverzekering bepaalt de overheid. Dit is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Het verschil zit in de keuze van zorgaanbieders en de hoogte van de vergoedingen.

Huisarts en spoedzorg: altijd volledig vergoed
De basis huisartsenzorg, zoals een consult, wordt altijd vergoed. Het maakt dan niet uit welke basisverzekering u hebt. Dit geldt ook voor spoedzorg. U kunt bij alle zorgaanbieders terecht. Daarnaast betaalt u geen eigen risico voor uw bezoek aan de huisarts.

Hoe zit het ook al weer met de basisverzekering en wat is het verschil tussen natura en restitutie?

Natura

Met een naturapolis kunt u terecht bij zorgaanbieders waar wij een contract mee hebben. U krijgt dan een volledige vergoeding en bent verzekerd van goede zorg. Voor sommige zorg betaalt u wel uw eigen risico en/of een eigen bijdrage. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan krijgt u een lagere vergoeding maximaal 80% het gemiddeld gecontracteerde tarief.

Restitutie

Met een restitutiepolis bent u vrij om te kiezen naar welke zorgaanbieder u gaat. Hiervoor betaalt u wel meer premie. Bij de zorgaanbieders waarmee wij een contract hebben, bent u verzekerd van goede zorg. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan ontvangt u een vergoeding tot maximaal het marktconforme tarief. Het tarief dat de zorgverlener in rekening brengt kan hoger zijn dan het gemiddeld gecontracteerde tarief.

Bij welke zorgaanbieder kunt u terecht?

U kiest altijd zelf naar welke zorgaanbieder u gaat. Gaat u naar een zorgaanbieder zonder contract? Dan kan het zijn dat u een lagere vergoeding krijgt. Dit hangt af van welke basisverzekering u hebt.

Huisartskosten: niet voor eigen risico

Een bezoek aan uw huisarts wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. Als uw huisarts een contract met ons heeft, worden ook eventuele extra verrichtingen door uw huisarts vergoed. Bijvoorbeeld kleine chirurgische ingrepen. Heeft uw huisarts geen contract, dan krijgt u geen vergoeding voor de extra verrichtingen. U betaalt voor huisartsenzorg geen eigen risico. Dit geldt voor alle basisverzekeringen.

Geen medische selectie

Iedereen is welkom bij Aevitae. Wij hanteren geen medische selectie voor de basisverzekering.

Spoedeisende zorg

Voor spoedeisende hulp gaat u naar de huisarts, huisartsenpost of het ziekenhuis. Ook deze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering en u kunt overal terecht. Dit geldt voor alle basisverzekeringen.

Eigen risico en eigen bijdrage

U hebt in 2020 een verplicht eigen risico van € 385. Dit is door de overheid bepaald. Verwacht u weinig zorgkosten? Dan kan het voordelig zijn om ook een vrijwillig eigen risico te nemen van € 500,-. Zo betaalt u maandelijks minder premie. En voor sommige zorg betaalt u een eigen bijdrage. Bijvoorbeeld voor zittend ziekenvervoer en kraamzorg. 

Het eigen risico geldt voor bijna alle zorg die in uw basisverzekering zit. Zoals uw bezoek aan de medisch specialist in het ziekenhuis, medicijnen en spoedeisende hulp. Voor zorg uit uw aanvullende verzekering betaalt u nooit eigen risico. Naast het eigen risico betaalt u soms ook een eigen bijdrage.

Waar betaalt u eigen risico voor?

Voor welke zorg betaalt u géén eigen risico? 

 • Behandelingen door uw huisarts;
 • Verloskundige zorg en kraamzorg, met uitzondering van onder andere geneesmiddelen, bloedonderzoek, vlokkentest of ziekenvervoer;
 • Nacontroles en reiskosten van een nier- of leverdonor;
 • Ketenzorg; zorg waarbij verschillende zorgaanbieders samenwerken;
 • Drinkvoeding (dieetpreparaten) geleverd door de door ons gecontracteerde zorgaanbieders, voor zover zij de door ons als voorkeursproduct geselecteerde drinkvoedingen leveren;
 • Hulpmiddelen die u in bruikleen hebt;
 • Wijkverpleging en -verzorging;
 • Zorg vanuit uw aanvullende verzekering;
 • Zorg voor kinderen tot 18 jaar.

Neem een kijkje in de polisvoorwaarden voor uw vergoedingen en of u een eigen bijdrage dient te betalen. Heeft u nog andere vragen? Neem dan eens een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen of neem contact op met onze Service Desk op telefoonnummer 088 35 35 763.

Aanvragen

De Provisum collectieve zorgverzekering kunt u gemakkelijk en snel online aanvragen. Gebruik hiervoor de button 'Bereken uw voordeel'. U kunt tijdens het aanvragen de basisverzekering en de verschillende aanvullende en tandartsverzekeringen met elkaar vergelijken. Ook heeft u de mogelijkheid om hier de zorgverzekeringskaarten, polisvoorwaarden en vergoedingenoverzichten van ieder pakket te downloaden.

Na het aanvragen ontvangt u van ons een e-mail als bevestiging van uw aanvraag. Hierin staat ook uw aanvraagnummer. Heeft u een vraag over de status van uw aanvraag of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze Service Desk. Houd uw aanvraagnummer bij de hand.

Bereken uw voordeel 

Huidige verzekering opzeggen

Als u nog verzekerd bent bij een andere zorgverzekeraar, zeggen wij uw verzekering bij de huidige zorgverzekeraar op. Dit doen wij alleen als wij u als nieuwe klant accepteren. Als u nog een schuld heeft bij uw huidige zorgverzekeraar, dan is overstappen niet mogelijk. Wij controleren dit altijd en laten het u weten als u om deze reden niet kunt overstappen.

U kunt uiterlijk tot en met 31 december gebruik maken van onze overstapservice. Uw nieuwe verzekering gaat altijd in per 1 januari.

Mijn Aevitae

Regelt u zaken graag zelf? Dan kunt u gebruik maken van Mijn Aevitae en de Aevitae Zorgapp! Via Mijn Aevitae kunt u gemakkelijk en snel:

 • vergoedingenoverzichten en polisvoorwaarden raadplegen;
 • uw polis wijzigen;
 • declaraties indienen;
 • verwerkte declaraties bekijken;
 • de stand van uw eigen risico inzien;
 • een pasgeboren kind bijschrijven;
 • uw eigen risico rekeningen gespreid betalen.

Bovendien vindt u in Mijn Aevitae uw berichtenbox. Hier staat al uw correspondentie op één plaats verzameld. Dat is gemakkelijk voor u en beter voor het milieu! Staat er een nieuw bericht voor u klaar? Dan ontvangt u hier per e-mail een melding van.

Mijn Aevitae

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.