Kunnen we helpen?
13 april 2022

32% van de mensen heeft nog nooit van UPO gehoord. Jij wel?

32% van de mensen heeft nog nooit van de term UPO gehoord. Dit blijkt uit onderzoek van het NIDI. Bij slechts een op de drie pensioendeelnemers gaat een heel zacht belletje rinkelen. In dit blog lees jij daarom de ins en outs van het UPO. Omdat we je graag voorbereiden op de toekomst. 

Wat is een UPO?

De afkorting UPO staat voor Uniform Pensioenoverzicht. Dit overzicht krijg je jaarlijks toegestuurd, maar je vindt het ook op mijnpensioenoverzicht.nl. Op een UPO lees je hoeveel pensioen je hebt opgebouwd. Het overzicht geeft jou een duidelijk en overzichtelijk beeld van jouw pensioensituatie. Elke pensioenuitvoerder gebruikt hetzelfde overzicht en dat maakt het voor jou nog gemakkelijker. Het is jouw eerste stap naar een financieel gezonde toekomst. Door meer inzicht te krijgen in je pensioen voorkom je onaangename verrassingen. En ben je bovendien op tijd om maatregelen te treffen, mocht het nodig zijn.

'Dat komt later wel!'

Is een van de redenen waarom mensen hun UPO niet lezen. Vooral voor jonge mensen is hun pensioen een ver-van-mijn-bedshow. 83% volgt de ontwikkelingen zelfs helemaal niet. En dat komt vooral omdat we er niet actief mee bezig hoeven zijn. Werkgevers regelen ons pensioen zonder dat we er zelf iets voor hoeven doen. Terwijl pensioenuitvoerders juist onder druk staan en op andere stelsels overgaan. Hierdoor heb jij als werknemer minder zekerheid over het bedrag dat op je pensioenleeftijd wordt uitgekeerd. Meer informatie over de ontwikkelingen van de nieuwe pensioenregels vind je hier.

Een financieel gezonde toekomst verlaagt stress

Stress over je financiën heeft invloed op je gezondheid en vitaliteit. Je wordt bovendien minder productief en kunt je minder goed concentreren. Maak jij je zorgen over je financiën? In een vroeg stadium hulp krijgen zorgt er in veel gevallen voor dat erger wordt voorkomen. Ben jij collectief verzekerd via je werkgever? Dan kan deze jou aanmelden bij een van onze providers op het gebied van budgetcoaching.

Alle veelgestelde vragen over het UPO vind je hier

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.