Kunnen we helpen?
09 maart 2020

Het coronavirus en uw zorgverzekering

Nu het coronavirus ook Nederland heeft bereikt, ontvangen wij veel vragen. We geven graag antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel.

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Ik heb binnenkort een afspraak in het ziekenhuis. Gaat mijn afspraak gewoon door?
Ja, u kunt ervan uitgaan dat uw afspraak gewoon doorgaat. Zou dit niet het geval zijn, dan krijgt u hierover altijd bericht van de betreffende zorgverlener.

Wachtlijstbemiddeling
Diverse Nederlandse ziekenhuizen hebben in verband met het Corona virus de niet-spoedeisende operaties afgezegd. Zij nemen tal van maatregelen om de zorg te kunnen waarborgen in deze onzekere tijd. Is uw operatie afgezegd vanwege deze reden?
Wij begrijpen dat dit erg vervelend is voor u. Vanwege de landelijke noodtoestand en beperkte capaciteit in de zorg kunnen wij echter momenteel geen wachtlijstbemiddeling bieden voor deze gevallen. Onze excuses voor het ongemak. Wij houden u op de hoogte bij verandering in deze situatie.

Vergoeden wij behandelingen in verband met het coronavirus?
De zorgkosten voor het behandelen van de ziekte COVID-19 vergoeden wij vanuit de basisverzekering. Ook de test op coronavirus vergoeden wij als uw huisarts deze voor u aanvraagt. Mogelijk is het eigen risico van toepassing.

Ik ben in het buitenland en moet worden behandeld tegen het coronavirus. Heb ik recht op vergoeding?
Bij spoedeisende zorg in het buitenland biedt de basisverzekering dekking. Vanuit de basisverzekering heeft u recht op een vergoeding van maximaal het Nederlandse tarief. Kost de behandeling in Nederland € 1.000,-, dan krijgt u ook maximaal € 1.000,- vergoed. Vanuit de aanvullende verzekering (of reisverzekering met medische dekking) kunt u in sommige gevallen de meerprijs vergoed krijgen. Kijk dit goed na voordat u op reis gaat.

Kan ik nog langskomen aan jullie klantenbalie?
Momenteel vragen wij u om telefonisch, per e-mail of via Social media contact met ons te zoeken. Declaraties kunt u online indienen of per post naar ons toesturen.
Bedankt voor uw begrip!

De meest actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van de Rijksoverheid en het RIVM

Vitaal portaal
Bent u op zoek naar informatie over gezondheid, vitaliteit en/of weerbaarheid? Neem dan eens een kijkje op ons vitaliteitsportaal Aevitaal. Hier vindt u allerlei interessante artikelen en filmpjes over bijvoorbeeld voeding, bewegen, slaap, thuis werken en balans.

Wij wensen u veel sterkte en gezondheid toe in de komende periode. Zorg goed voor uzelf en voor elkaar!

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.