Kunnen we helpen?
19 oktober 2018

Verhalen bij de tegenpartij

Een ongeluk is nooit leuk. Helemaal niet als het buiten uw schuld om is gebeurd en u ook nog medische zorg nodig hebt. Vaak krijgt men daarna te maken met een rekening voor het eigen risico of andere financiële schade. Deze schade hoeft u gelukkig niet altijd zelf te betalen. De veroorzaker van het ongeval kan namelijk aansprakelijk zijn voor die schade. Hierbij kunt u denken aan een aanrijding, maar ook bijvoorbeeld een ongeluk op de piste. Zolang iemand anders schuld is, spreken we van een tegenpartij.

Bij schade kunt u denken aan verschillende kosten:

  • Eigen risico over medische zorg, zoals ambulancekosten of doktersbezoeken.
  • Zorgkosten die voor eigen rekening zijn, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie indien u het maximum uit uw polis is bereikt.
  • Tandartskosten die niet binnen uw aanvullende pakket vallen, die naar aanleiding van dit ongeval gemaakt zijn.
  • Persoonlijke schade zoals materiële zaken die stuk zijn gegaan. Hierbij kunt u denken aan uw kleding of een bril. Wij bieden hulp via een letselschadebureu voor het claimen van deze schade.

U hoeft hiervoor geen extra kosten te gaan maken door juridische hulp in te schakelen, wij kunnen hier kosteloos bij helpen. Indien u bij een declaratie aangeeft dat het een ongeluk betreft, ontvangt u automatisch een brief van ons met uitleg over schade verhalen en een vragenlijst met betrekking tot de tegenpartij. Heeft u in de afgelopen drie jaar kosten gemaakt door toedoen van een ander? Vraag dan het verhaalformulier op via regres@aevitae.com!

 

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.