Kunnen we helpen?
24 september 2018

Uw zorgverzekering in 2019

De eindejaarsperiode komt er weer aan. Dit betekent dat er op zorgverzekeringsgebied vanalles staat te gebeuren. We willen u daarom graag informeren over alle veranderingen en belangrijke data. Zo weet u wat u kunt verwachten van ons de komende maanden.

Prinsjesdag
Op Prinsjesdag maakte het kabinet de veranderingen in het basispakket bekend. Deze veranderingen zijn voor alle zorgverzekeraars gelijk. Verwacht wordt dat de zorgpremie ruim € 10,- per maand duurder wordt. Het eigen risico blijft bevroren op € 385,- en de zorgtoeslag zal grotendeels meestijgen met de premie. In het basispakket worden dekkingen toegevoegd, maar ook vergoedingen geschrapt:

Nieuwe vergoedingen

  • De leefstijlcoach voor mensen met een gezondheidsrisico door overgewicht.
  • Oefentherapie bij COPD vanaf de eerste behandeling. Het aantal behandelingen en de periode dat de vergoeding geldt, hangt af van de medische indicatie.

Gewijzigde vergoedingen

  • Verzekerden met een machtiging voor zittend ziekenvervoer krijgen een vergoeding voor vervoer naar consulten, onderzoek en controles die samenhangen met de behandeling.
  • De wettelijke eigen bijdrage voor medicijnen wordt beperkt tot maximaal € 250 per jaar.

Vervallen vergoeding

  • Paracetamol, vitaminen en mineralen die ook zonder recept bij de apotheek of drogist te verkrijgen zijn, worden niet meer vergoed uit de basisverzekering.

Andere wijzigingen voor 2019 maken we uiterlijk 12 november 2018 aan u bekend.

Wat kunt u wanneer verwachten?
Wilt u uw zorgverzekering wijzigen? Of wilt u overstappen naar Aevitae of een andere zorgverzekeraar? Sommige keuzes die u maakt gelden voor een heel kalenderjaar. Daarom is het belangrijk dat u wijzigingen op tijd aan ons doorgeeft. We zetten alle belangrijke data graag voor u op een rijtje.

November
Uiterlijk 12 november worden de nieuwe premies en vergoedingen bekend gemaakt. Dit geldt ook voor de vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen. Hierover informeren wij u via onze aanbiedingsbrief. In deze brief vindt u de nieuwe premies en een wijzigingsoverzicht met de wijzigingen in het basispakket en de aanvullende (tandarts)verzekering.

December
U kunt een wijziging van uw vrijwillig eigen risico of basisverzekering tot uiterlijk 31 december 2018 aan ons doorgeven. Wilt u overstappen naar Aevitae? Wanneer u zich bij ons aanmeld vóór 1 januari 2019 kunt u gebruik maken van onze overstapservice. Dit houdt in dat wij uw huidige verzekering voor u opzeggen. Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Dat zouden wij heel jammer vinden! Zorg dat de opzegging uiterlijk op 31 december 2018 bij ons binnen is.

Januari
U kunt uw aanvullende (tandarts)verzekering wijzigen tot en met 31 januari 2019. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen via Mijn Aevitae. De wijziging gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari 2019.

Verruimde openingstijden
Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn tijdens de eindejaarsperiode zijn wij langer geopend. Van week 50 tot en met 52 zijn wij open van 08.00 tot 20.00 uur op maandag tot en met vrijdag. Dit betekent dat de verruimde openingstijden beginnen op maandag 10 december tot en met vrijdag 28 december. Op zaterdag 15 en 22 december zijn wij open van 09.00 tot 13.00 uur, op zaterdag 29 december van 09.00 tot 17.00 uur en op de laatste dag van het jaar kunt u ons bereiken van 08.00 tot 18.00 uur.

 

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.