Kunnen we helpen?
01 oktober 2018

Meer ruimte voor preventie in de basisverzekering

Vorige week hebben wij u geïnformeerd over alle veranderingen in het basispakket en de belangrijke data omtrent de eindejaarsperiode in zorgverzekeringsland. De genoemde veranderingen in het basispakket lichten wij graag nader toe. We beginnen deze week bij: hulp bij overgewicht.

Meer bewegen, minder eten
In 2019 komt er meer ruimte voor preventieve gezondheidszorg vanuit het basispakket. Huisartsen kunnen mensen met een gezondheidsrisico door overgewicht verwijzen naar een zogenaamde gecombineerde leefstijl interventie (GLI). Aanbieders van een GLI-programma kunnen de kosten daarvan declareren bij de zorgverzekeraar.

Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)
Gecombineerde Leefstijlinterventie wordt verzekerde zorg voor patiënten met een matig verhoogd gewicht gerelateerd gezondheidsrisico of hoger. In Nederland komen er potentieel vijf miljoen mensen in aanmerking. De huisarts kan deze patiënten doorverwijzen voor de GLI.

GLI is gericht op het tegengaan van overgewicht door onder begeleiding minder te eten, meer te bewegen en met psychologische ondersteuning te werken aan gedragsverandering. Het doel is een gezondere leefstijl voor de patiënt. Uitgangspunt is dat de drie onderdelen in een zorgprogramma van 24 maanden worden aangeboden.

Verschillende aanbieders kunnen deze GLI leveren,  bijvoorbeeld de leefstijlcoach of een samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten en diëtisten.

Meer weten? Uiterlijk 12 november worden de nieuwe premies en vergoedingen bekend gemaakt. U ontvangt dan van ons de aanbiedingsbrief met alle informatie voor 2019.

Bron: Rijksoverheid

 

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.