Kunnen we helpen?
20 februari 2017

Uitgelicht: Fysiotherapie!

Een van de moeilijkste hoofdstukken uit de Zorgverzekeringswet… Fysiotherapie! Fysiotherapie is gedeeltelijk opgenomen in de basisverzekering. Wat je vergoed krijgt, hangt af van je leeftijd en de reden waarom je fysiotherapie krijgt. Je kunt je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in je basisverzekering zit. Hoe het precies zit, willen wij je middels dit artikel uitleggen.

Ben je jonger dan 18 jaar en heb je fysiotherapie nodig?
Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoeden wij maximaal 9 extra behandelingen vanuit de basisverzekering.

Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen vanuit de basisverzekering.

Ben je 18 jaar of ouder en heb je fysiotherapie nodig?
Heb je een chronische aandoening? Dan krijg je fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed vanaf de 21e behandeling. Het eigen risico geldt daarom ook pas vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen betaal je zelf of kun je vergoed krijgen met een aanvullende verzekering. Deze 20 behandelingen gelden overigens per aandoening en niet per kalenderjaar.

Heb je geen chronische aandoening? Dan wordt de fysiotherapie niet vanuit de basisverzekering vergoed. Je kunt je hiervoor dan aanvullend verzekeren.

Voor bekkenfysiotherapie bij urineverlies krijgt u maximaal de eerste 9 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Het genoemde aantal behandelingen is een maximum.

Wanneer is een aandoening nu eigenlijk chronisch?
Een aandoening is chronisch, wanneer deze door de overheid is opgenomen in Bijlage 1 van het Besluit zorgverzekering. Het woord ‘chronisch’ veroorzaakt vaak verwarring. Een chronische ziekte staat niet per definitie op de lijst met chronische aandoeningen die voor fysiotherapie in aanmerking komen. Welke aandoeningen wel door de overheid op de lijst zijn gezet, kun je hier vinden. Per aandoening is een vaste termijn bepaald. Je hebt hiervoor ook een verwijzing nodig van je arts of medisch specialist.

Twijfel je of jouw aandoening op de lijst staat, neem dan gewoon even contact op met ons of je fysiotherapeut! Heb je een andere vraag over de vergoeding van fysiotherapie? Laat het ons weten en we beantwoorden hem alsnog!

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.