Kunnen we helpen?
25 januari 2017

Goed voorbereid op wintersport!

Als je op wintersport gaat, wil je je niet druk hoeven te maken over hoe je verzekerd bent. We hebben daarom vier handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo ga je goed voorbereid op reis en kun jij je bezig houden met belangrijke zaken, zoals (après-)skiën.

1. Vergeet je zorgpas niet!
Neem altijd je zorgpas mee op vakantie! Je kunt deze ook downloaden in de ‘Mijn Aevitae’ app op je telefoon. Zo heb je hem altijd bij de hand. Op de zorgpas vind je het nummer van de alarmcentrale. Sla dit nummer alvast op in je telefoon! Is er sprake van een opname of repatriëring? Neem dan altijd contact op met de alarmcentrale. Achterop deze pas vind je tevens de European Health Insurance Card (EHIC). Die heb je nodig bij spoedeisende hulp in Europa.

2. Ongelukje op de piste? Check je zorgverzekering!
Zorg dat je van te voren op de hoogte bent van de dekking vanuit je zorgverzekering.

Is er sprake van een pisteredding met een glijbanaan of helikopter? Dit valt altijd volledig onder de dekking van je basisverzekering. Indien de ambulance niet ter plekke kan komen, wordt dit namelijk gezien als vervangend ambulancevervoer. Je betaalt hier eigen risico over.

Verder heb je vanuit je basisverzekering recht op vergoeding van spoedeisende medische kosten in het buitenland zoals deze ook in Nederland geldt. De basisvergoeding is echter niet altijd genoeg om de kosten volledig te dekken. Vanuit de basisverzekering heb je recht op 100% van het Nederlands tarief bij spoedeisende zorg. Op wintersportlocaties valt dit tarief vaak hoger uit. Dit verschil kan gedekt worden door een aanvullende verzekering. Check daarom altijd jouw aanvullend pakket om te kijken of hier kostprijsdekking is voor zorg in het buitenland. Heb je geen aanvullend pakket of dekt deze slechts een percentage? Lees dan onderstaande tip!

3. Reisverzekering afsluiten?
Wanneer je op wintersport gaat is een reisverzekering geen overbodige luxe. Naast je kostbare spullen kun je ook je medische kosten verzekeren. Je gezondheid is namelijk net zo kostbaar! Mocht je aanvullende pakket niet toereikend zijn kun je altijd nog aanspraak maken op je reisverzekering met medische dekking. Dit geldt ook voor repatriëring. Hier is meestal slechts een maximaal bedrag voor opgenomen in de aanvullende pakketten.

4. Even wachten….Pizza!
En als laatste een tip van Der Rudi die zeker niet mag ontbreken. Pizzapunt = remmen!

Wij wensen je alvast veel sneeuwpret toe. En kom vooral heelhuids weer terug!

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.