Kunnen we helpen?
21 november 2017

Is jouw auto winterklaar?

Denk je aan winter? Dan denk je aan kou! Dit geldt ook voor je auto, deze heeft het door de kou extra zwaar. Dat blijkt ook uit de vele pechgevallen waar we in deze periode mee te maken hebben. Ook het aantal schades nemen toe door een glad wegdek of slecht zicht. Veel problemen zijn echter eenvoudig te voorkomen. Hieronder vind je een checklist om jouw auto winterklaar te maken. Ook geven we tips hoe je het veiligst rijdt onder deze gladde omstandigheden.

Jouw auto winterklaar

  1. Ken je het probleem? Je deur is vastgevroren! Maak de rubbers van de deuren vooraf goed schoon en smeer ze in met een speciale stick of smeersel zodat je jezelf niet buitensluit dit jaar.
  2. Vul de ruitensproeiervloeistof met een antivriesvariant. De zomervloeistof kan bevriezen in het reservoir en ervoor zorgen dat je zicht verliest. Ga je de grens over? In sommige landen, zoals Duitsland, is dit zelfs een verplichting!
  3. Een deken op de voorruit = minder krabben. Ook een ruitontdooier kan helpen. Zo heb jij meer tijd om rustig op je bestemming aan te komen.
  4. Geen automatisch slot? Koop dan op voorhand slotontdooier!
  5. Wissel je zomerbanden door winterbanden. Zo heb je veel meer grip bij winterse omstandigheden. Ook hiervoor geldt dat sommige buurlanden dit verplichten.

Rijden op glad wegdek

  1. Zet bij slecht weer je dimlichten aan, zodat je goed zichtbaar bent. Zorg dat alle condens op de ramen verdwenen is voordat je wegrijdt. Zet de blazer vol aan op de warmste stand en richt deze op de voorruit. Sluit de centrale dashboardroosters zodat er meer lucht naar de voorruit gaat.
  2. Wil je wegrijden uit de sneeuw, probeer gas en koppeling goed te doseren. Voorkom doorslippen van de aangedreven wielen. Ben jij een ervaren chauffeur? Je kan ook wegrijden in de tweede versnelling, zo is de kans op doorslippen een stuk kleiner.
  3. Dit lijkt logisch, maar zó belangrijk! Pas je snelheid aan en houd ruim afstand tot de voorligger. Zorg dat je alle handelingen met extra beleid uitvoert.
  4. Maak in bochten geen abrupte stuurbewegingen, hierdoor kan de auto over zijn voorwielen wegglijden.

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.