Kunnen we helpen?
29 november 2017

Alle overstapvragen op een rij!

Neemt Aevitae mijn machtigingen over?
Heeft u toestemming gekregen van uw huidige verzekeraar voor een hulpmiddel of behandeling die in uw basisverzekering zit? Dan nemen wij de lopende machtiging over. Gaat het om zorg die ook in uw nieuwe aanvullende verzekering zit? Ook dan nemen wij de machtiging over!

Word ik bij Aevitae toegelaten?
Gebruikt(e) u veel zorg? Geen probleem! U bent altijd welkom bij Aevitae. We accepteren iedereen voor de basisverzekering. Voor een aantal hogere aanvullende (tandarts)verzekeringen geldt wel medische selectie. We vragen u dan om een formulier in te vullen. Komt u niet door onze medische selectie heen? Dan kunt u altijd terug naar uw oude verzekeraar. Als u bij ons een aanvullende (tandarts) verzekering afsluit waarvan de dekking vergelijkbaar is met uw huidige verzekering, dan wordt u zonder medische selectie toegelaten.

Dien ik mijn zorgverleners op de hoogte te stellen van mijn overstap?
Nee, dat hoeft niet. Wij informeren de zorgverleners over uw overstap.

Moet ik mijn overstap zelf regelen?
Nee, als u zich uiterlijk 31 december bij ons aanmeldt, zeggen wij uw oude zorgverzekering op. Weer een zorg minder voor u!

Wat als ik de premie voor januari al heb betaald?
Heeft u de premie voor januari al betaald aan uw huidige verzekeraar? Dan stort de verzekeraar dit automatisch aan u terug.

Kan ik bij mijn huidige zorgverlener onder behandeling blijven?
Bent u onder behandeling in een ziekenhuis en gaat de behandeling volgend jaar verder? Als u overstapt naar Aevitae heeft dat geen enkele invloed op uw behandeling. De ingangsdatum van de behandeling in het ziekenhuis bepaalt welke verzekeraar de zorg vergoedt.

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.