Kunnen we helpen?
25 november 2016

Overstappen? Dat kan!

Inmiddels heeft iedereen de nieuwe polis voor het nieuwe jaar ontvangen van zijn zorgverzekeraar. Als u niets doet, accepteert u deze nieuwe voorwaarden en premie.

In 2017 valt de premie van de basisverzekering fors duurder uit dan waar minister Schippers van Volksgezondheid rekening mee hield. Op Prinsjesdag voorzag zij nog een premiestijging van € 3,50. Gemiddeld gaat de premie voor de basisverzekering echter met € 10,- per maand omhoog. Deze hogere premie heeft rechtstreeks te maken met de toename van zorgkosten in Nederland. 

Deze premiestijging zal ertoe leiden dat een groot aantal mensen zorgverzekeringen gaan vergelijken en uiteindelijk misschien wel gaan overstappen. Logisch! De belangrijkste reden voor mensen om over te stappen is een lagere premie. Maar misschien heeft deze nieuwe zorgverzekeraar het ziekenhuis in uw woonplaats wel helemaal niet gecontracteerd? Wij zetten daarom even kort voor u op een rijtje waar u op moet letten bij vergelijken en overstappen! 

Welke zorg denkt u nodig te hebben?

In de basisverzekering is standaardzorg opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan huisarts, ziekenhuis en apotheek. Verwacht u meer zorg te gaan gebruiken? Bepaal dan of u dit zelf kunt betalen of dat u hiervoor beter een aanvullende verzekering kunt afsluiten. Besluit u om een aanvullende verzekering af te sluiten, check dan het zorgpakket dat Aevitae speciaal voor u heeft ontwikkeld. U profiteert van aantrekkelijke kortingen en voordelen door de collectieve afspraken die we hebben gemaakt.

Zijn uw vaste zorgverleners gecontracteerd?

Er zijn verschillende soorten basisverzekeringen. Bij een restitutiepolis kiest u zelf naar welke zorgverlener u gaat. U ontvangt dan altijd minimaal 100% van het marktconforme tarief. Bij een naturapolis ontvangt u een lagere vergoeding als u gebruikmaakt van zorgverleners waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft. Controleer daarom altijd of de zorgverzekeraar naar wie u wilt overstappen contracten heeft met de zorgverleners die u bezoekt of met het ziekenhuis in uw woonplaats. Aevitae biedt basisverzekeringen van drie risicodragers: VGZ, Avéro Achmea en ASR. Sluit u via uw werkgever of een andere collectiviteit een verzekering af, dan komt u automatisch bij een van deze drie verzekeraars uit. Check hier of uw vaste zorgverleners een contract hebben in 2017.

Kiest u voor een vrijwillig eigen risico?

Voor de basisverzekering geldt in 2017 een eigen risico van € 385,-. Dit betekent dat u de eerste € 385,- van de zorgkosten die onder uw eigen risico vallen zelf betaalt. Verwacht u geen zorg uit de basisverzekering nodig te hebben? Dan kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico tot maximaal € 500,- bovenop het verplicht eigen risico van € 385,-. De zorgverzekeraar geeft dan korting op de maandelijkse premie voor de zorgverzekering. De korting kan oplopen tot wel € 15,- per maand. Krijgt u onverhoopt toch een hoge eigen risico rekening, dan kunt u deze bij ons altijd in termijnen betalen! Bij sommige zorgverzekeraars kan dit echter niet. Meer informatie over het eigen risico vindt u hier.

Hoe scoort de zorgverzekeraar op beoordelingssites?

Een andere belangrijke reden voor mensen om over te stappen is service. Maar hoe weet u of een andere zorgverzekeraar wél voldoet aan uw maatstaven? Kijk daarom eens op verschillende beoordelingssites. Aevitae scoort goed bij onder andere de Consumentenbond. Wij garanderen u contact en service met een hoge kwaliteit. U hebt uw eigen online omgeving, waarin u zelf uw polis kunt aanpassen en uw zorgkosten kunt inzien. Ook bieden wij de mogelijkheid om via de Aevitae Zorg App uw declaraties snel digitaal in te dienen.

 

       

 

Houd deze punten in uw achterhoofd als u gaat vergelijken. Zo komt u nooit van een koude kermis thuis!

Denkt u erover om een zorgverzekering bij Aevitae afsluiten? U kunt tot 31 december gebruik maken van onze overstapservice. Wij ontzorgen u en regelen de overstap met uw huidige verzekeraar. U kunt hier online uw premie berekenen en een (collectieve) verzekering bij ons afsluiten. Hebt u nog vragen, dan kunt u altijd even contact opnemen met onze Service Desk via 088 - 35 35 763. Onze medewerkers helpen u graag verder!

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.