Kunnen we helpen?
23 december 2016

Het einde van 2016 is in zicht!

Het einde van 2016 is in zicht! In zorgverzekeringsland betekent dit dat u keuzes moet gaan maken. Blijft u bij uw huidige verzekeraar of stapt u over? Het merendeel van de mensen die overstappen doen dit namelijk in de laatste week van december. Dat komt dit jaar neer op ongeveer 1,2 miljoen mensen. Met al die verschillende aanbieders kunnen we ons voorstellen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom beantwoorden wij hieronder een aantal veel gestelde vragen.

Hoe kan ik opzeggen bij mijn huidige zorgverzekeraar?
U kunt uw huidige zorgverzekering opzeggen tot en met 31 december. Denk er tevens aan dat u uw zorgverzekering alleen schriftelijk (per brief of per e-mail) kunt opzeggen. Als u zich uiterlijk 31 december bij ons aanmeldt, kunt u gebruikmaken van onze overstapservice en zeggen wij uw oude zorgverzekering op. U hoeft dan verder niets te doen. Heeft u uw oude zorgverzekering zelf al opgezegd? Dan heeft u tot 1 februari de tijd om zich bij ons aan te melden. Uw nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari in. Bereken hier uw premie.

Tot wanneer kan ik mijn polis wijzigen?
In tegenstelling tot opzeggen kunt u uw polis wijzigen tot en met 31 januari 2017. U kunt dit op drie verschillende manieren doen:

Geldt er een medische selectie op de aanvullende verzekering?
Nee, er is geen sprake van medische selectie op onze aanvullende verzekeringen (m.u.v. het Excellent pakket). Bij het afsluiten van tandartsverzekeringen met een hogere dekking dan € 750,- is er vaak wel sprake van een medische selectie en vragen wij u een tandartsverklaring op te vragen.

Welk pakket past bij mij?
U weet zelf het best wat u nodig heeft. Verwacht u een kind in 2017? Hebt u een nieuwe bril nodig? Of krijgt uw kind een beugel? Onze medewerkers van de Service Desk zijn opgeleid tot adviseur zorgverzekering en zoeken samen met u uit welk pakket het best aansluit op uw behoeftes. U kunt hen bereiken via 088 - 35 35 763. U kunt de verschillende pakketten ook zelf vergelijken via onze website. Wanneer u uw collectiviteitsnummer en gegevens invult via onze afsluitpagina tonen wij de door u te kiezen aanvullende verzekeringen.  Via de optie ‘Vergelijk’ kunt u het dekkingsoverzicht en de volledige polisvoorwaarden  van deze pakketten raadplegen.

Wij gaan ervan uit hiermee de belangrijkste vragen te hebben getackeld. Staat uw vraag er toch niet bij, laat het ons weten en dan beantwoorden wij uw vraag alsnog!


Tot ziens in 2017!

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.