Kunnen we helpen?

Zorgpas

Met de zorgpas kunt u laten zien dat u een zorgverzekering heeft. Dat kan handig zijn als u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis gaat of naar een andere zorgaanbieder. Op de zorgpas staan uw persoonlijke verzekeringsgegevens van Aevitae. Deze gegevens kan de zorgaanbieder gebruiken om de zorgkosten te declareren.

 

 

Geldigheid

De zorgpas is persoonsgebonden. Iedere verzekerde ontvangt een eigen pas met hierop zijn of haar verzekeringsgegevens. De zorgpas is geldig zolang de bijbehorende basisverzekering bij Aevitae loopt. Heeft u (nog) geen zorgpas of bent u uw zorgpas verloren? Dan kunt u een (nieuwe) pas aanvragen via Mijn Aevitae of door te bellen met onze Service Desk. U ontvangt uw nieuwe zorgpas binnen 10 werkdagen. 


Combipas: inclusief Europese gezondheidskaart (EHIC) 

We noemen de zorgpas ook wel combipas, want op de achterkant staat uw EHIC: European Health Insurance Card (Europese gezondheidskaart). U kunt uw combipas dus ook in het buitenland gebruiken. Met de EHIC bent u in vrijwel alle Europese landen verzekerd van medisch noodzakelijke hulp zonder dat u iets hoeft voor te schieten. Neem uw combipas dus mee als u op vakantie gaat!

De EHIC is, in tegenstelling tot de reguliere zorgpas, één jaar geldig. De vervaldatum kunt u terugvinden op de EHIC zijde van de combipas. Is de vervaldatum verstreken? Dan dient u zelf een nieuwe pas bij ons aan te vragen via Mijn Aevitae of door te bellen met onze Service Desk

Meer over uw verzekering in het buitenland
 

Zorgpas in de Aevitae Zorg App

Via de Aevitae Zorg App kunt u uw zorgpas downloaden op uw smartphone. Er is zowel een IOS App als een Android AppDe pas wordt na het eenmalig downloaden in de app opgeslagen. Hierna is er geen internetverbinding nodig om de pas te raadplegen. Zo heeft u de combipas met uw verzekeringsgegevens altijd bij de hand! Neem naar het buitenland wel altijd de fysieke combipas zelf mee, want de digitale combipas wordt niet overal als verzekeringsbewijs geaccepteerd.

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.