Kunnen we helpen?

Opzeggen zorgverzekering

Jammer dat u Aevitae wilt verlaten! 

Wat kunnen we voor u doen?

U hebt vast een goede reden om uw zorgverzekering bij Aevitae op te zeggen. Verandert er iets in uw leefsituatie? Of betaalt u voor zorg die u niet nodig hebt? Soms is uw pakket wijzigen al voldoende. Uw pakket wijzigen gaat gemakkelijk en snel via Mijn Aevitae.  

 

Wilt u opzeggen?

Uw opzegging moet uiterlijk 31 december van dit jaar bij ons bekend zijn. De verzekering kunt u schriftelijk of per e-mail bij ons opzeggen.

Gebruikt u hiervoor het opzegformulier.

Let op: U bent verplicht om vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat vervolgens met terugwerkende kracht in per 1 januari.

 

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik de zorgverzekering opzeggen?

Uiterlijk 31 december van ieder jaar kunt u uw verzekering opzeggen. De opzegging gaat in per 1 januari. Voor 1 februari moet u een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Die gaat met terugwerkende kracht per 1 januari in. Er zijn een paar situaties waarbij u ook tussentijds kunt opzeggen: 

 • Wijziging van de premie of polisvoorwaarden
  Als Aevitae tussentijds de premie of de polisvoorwaarden wijzigt in uw nadeel, mag u uw verzekering opzeggen. Dit geldt niet wanneer het om een wettelijke wijziging gaat. Over een wijziging van de premie of voorwaarden informeren wij u altijd van tevoren. U heeft dan 1 maand de tijd om op te zeggen (vanaf de dag waarop de wijziging ingaat). Dit geldt niet wanneer het om een wettelijke wijziging gaat.

 • U verandert van werkgever
  Als u van baan verandert en via uw nieuwe werkgever een andere collectieve zorgverzekering afsluit, kunt u uw huidige verzekering ook tussentijds opzeggen. U heeft hiervoor 1 maand de tijd vanaf de dag dat u uit dienst treedt bij uw huidige werkgever.

 • U gaat scheiden
  Gaat u scheiden? En staan u en uw partner op één zorgpolis? Dan wordt de partner die meeverzekerd is, van de polis afgehaald. Deze partner kan zelf een polis bij Aevitae afsluiten of overstappen naar een andere verzekeraar. Voor de verzekeringnemer verandert er verder niets.

 • Uw verzekeringsplicht stopt 
  Verhuist u naar het buitenland of ontvangt u niet langer inkomsten uit Nederland? Dan kan het zijn dat u in Nederland niet langer verzekeringsplichtig bent. Om uw verzekeringsplicht vast te stellen kunt u het toetsingsformulier verzekeringsplicht invullen. Het formulier kunt u vervolgens via het contactformulier indienen.

In de polisvoorwaarden staan alle regels voor het (tussentijds) opzeggen van de verzekering in detail beschreven.

Hoe zeg ik mijn zorgverzekering op?

U kunt uw zorgverzekering alleen schriftelijk opzeggen. Gebruik hiervoor het opzegformulier. Voeg het formulier als bijlage toe aan het contactformulier. Stuurt u het formulier liever per post naar ons toe? Stuur deze dan naar Aevitae, Postbus 2705, 6401 DE, Heerlen.

 

Wilt u alleen een aanvullende verzekering opzeggen? Dat kunt u zelf doen via Mijn Aevitae.

Ik treed uit dienst bij mijn werkgever. Kan ik overstappen naar een andere verzekeraar?

Ja, dat kan, maar alleen als u via uw nieuwe werkgever een andere collectieve verzekering afsluit. Vanaf de dag dat u uit dienst treedt, heeft u 1 maand de tijd om uw zorgverzekering op te zeggen.

Pascal
Patricia
Bart
Dennis

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.