Kunnen we helpen?

Geneesmiddelen nodig?

Met de Basisverzekering Natura Select bestelt u zoveel mogelijk medicijnen online. Wij hebben afspraken met een aantal online apotheken. Want alles wat online kan, doen we ook online.

Kan de internetapotheek de gewenste geneesmiddelen niet leveren, of er zijn andere omstandigheden waardoor u uw geneesmiddelen bij een andere apotheek wilt bestellen? Dan kunt u ook gebruikmaken van een andere door ons gecontracteerde apotheek.

 

Gecontracteerde internetapotheken

Wij hebben afspraken met een aantal internetapotheken.

Bestel bij eFarma

Bestel bij de Thuisapotheek

Bestel bij de Nationale Apotheeek

Voordelen van online geneesmiddelen bestellen

Duidelijke uitleg over hoe u online bestelt
U krijgt via de online apotheek een duidelijke uitleg over hoe u medicijnen bestelt. Heeft u andere vragen? Stel deze eenvoudig via de online helpdesk. U kunt ook vragen stellen via Skype of WhatsApp.

Het gemak van online bestellen
Staat u vaak in de rij bij de apotheek? Bij de online apotheek hoeft u niet in de rij te staan. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week uw recepten doorgeven.

Medicijnen bij u thuisbezorgd 
Heeft u chronische herhaalmedicatie? Of heeft u met spoed medicijnen nodig? Net als alle andere voorgeschreven medicijnen krijgt u deze zonder extra kosten thuisbezorgd in heel Nederland.

De nota gaat direct naar Aevitae
Nota's van voorgeschreven medicijnen stuurt de apotheek direct naar Aevitae. U hoeft dus zelf niks voor te schieten. Wel zo makkelijk.

Veelgestelde vragen

Ik bestel voor het eerst geneesmiddelen bij een internetapotheek, hoe werkt dit?

U moet uzelf dan altijd eerst inschrijven bij een internetapotheek en een aantal vragen beantwoorden. Dankzij deze informatie krijgt de apotheker een goed beeld van uw medicatiehistorie. De apotheker doet dan aan medicatiebewaking. Zo weet u zeker dat u de geneesmiddelen veilig gebruikt. Bekijk op de website van de internetapotheek hoe de inschrijfprocedure eruitziet.

Hoe krijg ik het recept bij de internetapotheek?

De internetapotheek moet een origineel recept hebben. Deze is nodig om uw geneesmiddel af te leveren. Net als bij de gewone apotheek. Kijk op de website van de door u gekozen internetapotheek hoe u recepten aanlevert.

Kan ik alle geneesmiddelen bestellen bij een internetapotheek?

Sommige geneesmiddelen mag of kan de internetapotheek niet leveren. Bijvoorbeeld geneesmiddelen die intensieve begeleiding vereisen. Of medicijnen die vallen onder de Opiumwet. Ook koelproducten en producten die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen kan een internetapotheek niet altijd leveren. Het assortiment verschilt hierdoor per internetapotheek. Informeer daarom bij de internetapotheek of ze uw medicijn leveren.

Hoe ontvang ik de geneesmiddelen die ik bestel bij een internetapotheek?

Geneesmiddelen op recept worden altijd gratis thuisbezorgd. Voor producten waar geen recept voor nodig is, gelden vaak wel bezorgkosten. De kosten en de levertermijn wisselen per internetapotheek. Kijk op de website van de leverancier om te zien hoe ‘t werkt. U kunt er soms ook voor kiezen om medicijnen besteld bij een internetapotheek af te halen bij een apotheek in de buurt.

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.