Kunnen we helpen?

Wat gaat er veranderen met de komst van de AVG?

Vanaf 25 mei 2018 hebben wij onze digitale dienstverlening verder uitgebreid. Dit betekent dat wij naast de digitale polis en huidige correspondentie ook andere berichten digitaal naar u gaan versturen. 

De keuze om te digitaliseren heeft onder andere te maken met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wetgeving staat ook wel bekend onder de naam General Data Protection Regulation (GDPR). Met de komst van deze wetgeving worden onder andere uw privacy rechten verder uitgebreid en wordt de beveiliging op privacygevoelige informatie versterkt.

Bent u een zakelijke relatie van Aevitae? Dan leest u hier wat er voor u gaat veranderen.

Ook gebruikmaken van digitale correspondentie? Laat dan hier uw gegevens achter en ervaar het gemak. 

Privacy

Wij hechten veel waarde aan de privacy van onze klanten en verzekerden. Vertrouwen vormt dan ook de basis van onze diensten; wij beschermen uw privacygevoelige informatie en persoonlijke gegevens. Wij streven daarom continue naar het verbeteren van onze processen, systemen en dienstverlening. Met de komst van de AVG hebben wij onze systemen en processen verder verbeterd en aangescherpt. Zo zijn uw gegevens nog beter beschermd én voldoen wij aan de nieuwe wetgeving. Heeft u een privacy gerelateerde vraag? Stuur uw vraag dan naar privacy@aevitae.com.

Wat gaat er veranderen?

Onze correspondentie ontvangt u niet meer per e-mail

Privacygevoelige informatie versturen wij niet meer per e-mail. Vanaf 25 mei zullen wij deze en andere correspondentie voor u klaarzetten in uw Mijn Aevitae omgeving.

Al uw documenten staan verzameld in een berichtenbox 

Al uw correspondentie zullen wij vanaf nu voor u klaarzetten in een berichtenbox in uw Mijn Aevitae omgeving. Zo staan al uw documenten en correspondentie op één punt verzameld. Staat er een nieuw bericht voor u klaar? Dan ontvangt u hier per e-mail een melding van.

Inloggen op Mijn Aevitae doet u straks met iDIN

iDIN is een dienst van banken waarmee consumenten zich bij andere organisaties kunnen identificeren en inloggen. Dit doet u met uw bankgegevens volgens de vertrouwde methode van uw bank. Zo hoeft u veel minder gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. Maar is het ook makkelijk én veilig! Meer weten over iDIN? Hier hebben wij alle belangrijke informatie voor u verzameld.

Stel uw vragen via een beveiligde omgeving

Heeft u vragen over uw verzekering of zorgkosten? Stel deze dan via het contactformulier in uw Mijn Aevitae account. Op deze manier wordt uw vraag via een beveiligde weg verzonden. Zorgt u ervoor dat u het juiste onderwerp kiest? Dan komt uw vraag bij de juiste afdeling terecht en garanderen wij een snelle afhandeling van uw e-mail.

Veelgestelde vragen

Wat is de AVG?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook wel bekend onder de naam General Data Protection Regulation (GDPR), is een Europese privacywetgeving die in april 2016 is aangenomen. De wetgeving wordt op 25 mei 2018 van kracht. De nieuwe wet verscherpt regels uit de huidige Wet bescherming Persoonsgegevens. Maar de nieuwe wet kent ook een aantal nieuwe verplichtingen toe met betrekking tot databescherming. Alle organisaties die binnen de Europese Unie persoonsgegevens verwerken krijgen met de wetgeving te maken. Zo ook Aevitae.

Waar kan ik meer lezen over deze wetgeving?

Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens kunt u het nieuws over de AVG op de voet volgen. Zo leest u daar waarom er gekozen is voor een nieuwe Europese privacywet en wat dit voor impact heeft op alle betrokken partijen.

Wie houdt er toezicht op de naleving van deze wetgeving?

De autoriteit persoonsgegevens zal toezicht houden op alle bedrijven die in Nederland persoonsgegevens verwerken. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens leest u meer over het werk wat zij doen en welke rol zij spelen in het waarborgen van uw privacy.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen? Veel antwoorden vindt u bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Simone
Bianca
Tom
Lisette

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.