Kunnen we helpen?
12 mei 2022

Ga jij voor een rookvrije organisatie?

Zeker acht van de tien rokers wil graag stoppen met roken. Niet zo gek als je bedenkt dat roken alleen maar nadelen kent. Toch hebben de meeste mensen meerdere pogingen nodig om te stoppen. Gebruik maken van de juiste hulp vergroot de kans op succes enorm. Wist je dat maar liefst 80% van de mensen die meedoet aan het Rookvrij! Jij ook?’ programma van onze provider Sinefuma daadwerkelijk is gestopt? Samen kunnen we van jouw organisatie een rookvrije organisatie maken!

Informatie voor jouw medewerkers
Wil jij het aantal rokers binnen jouw organisatie ook verminderen? Hier helpen we je graag bij. Met de juiste begeleiding is de kans op succesvol stoppen namelijk hartstikke hoog! En dat begint bij het informeren van je werknemers over de mogelijkheden. Hiervoor kunnen wij je diverse communicatiematerialen aanleveren (denk aan posters, een mailing of intranetbericht). Ook kunnen wij je helpen met het organiseren van een informatiebijeenkomst bij jou op locatie.

Dit leer je tijdens de informatiebijeenkomst
Wil jij de informatiebijeenkomst van Sinefuma inzetten? De bijeenkomst is voor maximaal 25 personen en kost eenmalig € 485. Voor werknemers is de bijeenkomst gratis. Tijdens deze bijeenkomst krijgen jouw werknemers de informatie die ze nodig hebben om te beslissen of ze gaan starten met stoppen. Zo krijgen ze antwoorden op onderstaande vragen:

Wat zit er eigenlijk in een sigaret?
Waarom is het zo moeilijk om te stoppen met roken?
Waarom professionele hulp bij het stoppen?
Krijg ik begeleiding bij het stoppen vergoed?

Ook krijgen je werknemers de mogelijkheid om een gratis ademtest (CO-meting) te doen. Aan de hand van deze test krijgen ze inzicht in de hoeveelheid koolmonoxide in hun lichaam. En ontvangen daarbij toelichting over de mogelijke gevolgen hiervan.

Het kost jouw werknemers helemaal niets!
Heeft de bijeenkomst je werknemers overtuigd? Dan kiezen ze zelf of ze een groepstraining willen volgen of voor individuele begeleiding gaan. En het mooiste van dit alles is dat het zowel jouw organisatie als je werknemer niets kost. Je betaalt dus alleen voor de informatiebijeenkomst.

De kosten van een stoppen met roken programma worden vergoed uit de basisverzekering. Iedere Nederlander met een basisverzekering kan hier een keer per jaar aanspraak op doen, zonder eigen risico te betalen! Dit geldt ook voor de medicatie, die als ondersteuning kan worden voorgeschreven bij dit programma. En wat houdt ze dan nog tegen?

Meer informatie over het ‘Rookvrij! Jij ook?’ programma? Of wil jij de informatiebijeenkomst inzetten binnen jouw organisatie? Praat of mail met onze adviseurs Preventie & Verzuim Patricia of Monique via 088 - 35 35 770 of bedrijfszorg@aevitae.com.