Kunnen we helpen?

Avéro basisverzekeringen

Bekijk alle premies van de Averó Achmea verzekeringen hier.

In dit overzicht staan de belangrijkste veranderingen in de polisvoorwaarden van 2019 kort beschreven. Het gaat om de veranderingen in de basisverzekering, de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen ten opzichte van 2018.

Avéro ZorgPlan
Selectief

€114,95

 • Naturapolis: 100% vergoeding bij een beperkt aantal ziekenhuizen en alle zorgverleners met een contract 
 • U krijgt 75% vergoed van het
  gemiddeld gecontracteerd tarief bij zorgverleners zonder contract
 • U hebt beperkte keuze uit gecontracteerde zorgaanbieders

 

Lees meer

Avéro ZorgPlan 
Natura

€126,95

 • Naturapolis: 100% vergoeding bij alle gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners
 • U krijgt 75% vergoed van het
  gemiddeld gecontracteerd tarief bij zorgverleners zonder contract
 • U hebt ruime keuze uit gecontracteerde zorgaanbieders

 

Lees meer

Avéro ZorgPlan
Restitutie

€133,75

 • Restitutiepolis: 100% vergoeding van het marktconforme tarief
 • U hebt vrije keuze uit alle zorgaanbieders

 

 Lees meer

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis?

Bij een naturapolis krijgt u de zorg alleen volledig vergoed als u naar zorgverleners gaat met wie wij een contract hebben afgesloten. Gaat u naar een andere arts, therapeut of ziekenhuis? Dan vergoedt de verzekering slechts een deel van de kosten. Hoeveel dit is, verschilt per verzekering. Bij een restitutiepolis kunt u zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Bij een restitutiepolis declareert u de kosten van zorg bij ons en vergoeden wij het marktconforme tarief. Het marktconforme tarief is het tarief dat wij in Nederland redelijk passend vinden voor een bepaalde behandeling. 

Heeft u een naturapolis en gaat u naar een gecontracteerde zorgverlener, dan betaalt de zorgverzekering de rekening rechtstreeks aan de zorgverlener. U krijgt geen rekening en u hoeft niets voor te schieten of te declareren. Vandaar de naam ‘natura’. Heeft u een restitutieverzekering en/of gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan moet u vaak de rekening voorschieten. U declareert de kosten dan achteraf. Vandaar de naam ‘restitutie’.

Wat is een marktconform tarief?

Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan vergoeden wij maximaal het marktconforme tarief. Dit tarief is het tarief dat in de Nederlandse marktomstandigheden redelijk is voor een bepaalde behandeling. Om het tarief vast te stellen, wordt er gekeken naar welke bedragen zorgverleners in rekening brengen voor dezelfde behandeling. Het tarief dat met gecontracteerde zorgverleners is afgesproken, is in lijn met de in Nederland geldende redelijke marktprijs. Als u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, dan heeft u recht op een vergoeding van de kosten voor verzekerde zorg tot maximaal dit marktconforme tarief. Soms rekent een zorgverlener meer dan het marktconform tarief. In dat geval vergoeden wij niet het hele bedrag.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen? Veel antwoorden vindt u bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Contact
Lisette
Bianca
Tom
Dennis

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.